Over Stichting Jaimy

Drie maanden na het overlijden van onze zoon Jaimy is op 05 september 2001 de naar hem vernoemde stichting Jaimy van Boxel opgericht.

Stichting Jaimy van Boxel

Drie maanden na het overlijden van onze zoon Jaimy is op 05 september 2001 de naar hem vernoemde stichting Jaimy van Boxel opgericht.

De Stichting voorziet het kinderoncologischcentrum ' Prinses Maxima Centrum te Utrecht', alle shared care-centra's in Nederland en de kinderafdeling van het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem van geld en goederen, in het bijzonder speelgoed, om het verblijf voor de patiëntjes wat minder zwaar te maken. Alle schenkingen vinden altijd plaats in overleg met artsen en pedagogisch personeel.

Jaimy, eerste zoon van een drieling, stierf op 6 mei 2001 op 9-jarige leeftijd aan de gevolgen van non hodgkin lymfoom. Kanker.
Tijdens zijn lange periodes in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen viel het Jaimy op hoe weinig speelgoed er beschikbaar was voor hem en zijn medepatiëntjes. Met name voor de kinderen die in het ziekenhuis noodgedwongen verblijven in een box, een soort steriele ruimte, was er weinig voorhanden. Playstations, game boys, laptops maar ook Barbies en stuiterballen bleken niet bestand tegen desinfecterende schoonmaakmiddelen. Ook ontbrak het verplegend personeel aan tijd om het speelgoed meerdere malen per dag te reinigen. Jaimy verzamelde daarom elke dag verschillend speelgoed, zodat er voor ieder kind op elk moment steeds iets anders te spelen was.


Jaimy was een optimist. Een doorzetter maar vooral een sociaal kind. Hij deelde graag met andere kinderen. Voor Jaimy kunnen wij niets meer doen. Namens Jaimy wel. Daarom begonnen wij uit naam van Jaimy deze stichting.


Met vriendelijke groet,
Hein en Tonny van Boxel
Arnhem